top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

Morgen! voor ondersteuning padelbanen LTV Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER - Deze maand staat op de raadsagenda het verzoek van LTV uit Raamsdonksveer om een borgstelling voor hun investering in een drietal padelbanen en de vervanging van het hekwerk rondom de tennisbaan. De borgstelling door de gemeente gebeurt samen met de Stichting Waarborgfonds Sport. Wij van Morgen! juichen het initiatief van LTV, om padelbanen aan te leggen, van harte toe. Een nieuwe racket sport (soort kruising tussen tennis en squash) die inmiddels wereldwijd ongekend populair wordt.

OORSPRONG PADEL

Padel is ontstaan in Mexico. Enrique Corcuera besluit in 1969 om de squashbaan in zijn huis in Acapulco (Mexico) aan te passen met elementen van platform tennis en zo onstaat “Paddle Corcuera”. Hij wordt ook wel beschouwd als dé uitvinder van padel. In 1974 ontstonden de eerste twee banen bij een club in Marbella. Zo is padel in Spanje ontstaan, waar inmiddels meer dan 500 clubs zijn en waar de meeste hotels padelbanen hebben. In 1975 volgde Argentinië. Er was geen houden meer aan: vanaf 2014 waren er de meest prestigieuze en professionele padelkampioenschappen. Wereldwijd zo’n 15 tot 20 toernooien per jaar met Master Series aan het eind van elk seizoen.


WAT JE MOET WETEN OVER PADEL

Een padelbaan is 10×20 meter en omgeven door glazen wanden en metalen omheining. Een padel racket heeft geen snaren en is gemaakt van een composietmateriaal met een gatenpatroon. Een padelbal ziet eruit als een tennisbal, maar is zachter omdat hij een lagere druk heeft. Padel is een sport met veel korte en snelle bewegingen. Het gebruik van het juiste type schoenen is erg belangrijk.


LTV RAAMSDONKSVEER

De tennisvereniging heeft een financieel gezonde positie en voldoet aan alle voorwaarden voor een borgstelling. Dat betekent dat de gemeente zich geen bult gaat vallen. Het ledenaantal van de LTV groeit sinds afgelopen jaren en de ontwikkelingen rondom de nieuwe padelbanen zal zeker bijdragen aan een verdere groei van de club.


MORGEN!

Wij waarderen het initiatief van LTV. Morgen! overweegt om een amendement te maken om deze vereniging een waarderingssubsidie toe te kennen.


Namens de fractie van Morgen!

Anke Voulon

80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page