top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

Kandidatenlijst: Mia Terzic

Bijgewerkt op: 19 jan. 2022

GEERTRUIDENBERG: In maart dit jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ik, Mia Terzic, sta op een verkiesbare plaats (nummer 8) op de kandidatenlijst voor Morgen! Door middel van dit stukje wil ik u wat meer over mijzelf vertellen.

WIE

Aan mijn achternaam kunt u zien dat ik van oorsprong geen Nederlander ben, laat staan een Bergenaar of Veerenaar. In 1993 zijn mijn ouders, samen met mijn broer en mij gevlucht vanwege de oorlog in Joegoslavië. Wij woonden in Sarajevo, de hoofdstad van het huidige Bosnië, bekend van de Olympische winterspelen in 1984. Ik heb eigenlijk geen herinneringen aan mijn geboorteland. Ik was 3 jaar toen we, via Duitsland, in Nederland aankwamen. We gingen wonen in Aalsmeer waar ik naar de basis- en middelbare school ben gegaan. Mijn ouders waren als snel aan het werk in hun nieuwe vaderland. Mijn vader is ingenieur en mijn moeder verpleeghuisarts.


WAT

Zelf werk ik bij een bedrijf in Waspik als logistiekaccountmanager UK. Logistiek is één van de boeiendste vakken die ik me kan voorstellen. Het is een kunst om de juiste spullen op het juiste tijdstip op de juiste bestemming te krijgen. Iedere dag weer een uitdaging met een tekort aan personeel, containers en verpakkingsmateriaal. Vooral sinds de Brexit en de corona.


WAAR

Sinds 2014 woon ik in Geertruidenberg. Ik heb me toen aangesloten bij de SP (later de SVP) waarvoor ik vorig jaar burgerlid werd naast Frans van der Wiel in de gemeenteraad. De grootste actie die we hebben gevoerd was de 6000 handtekeningen die we huis aan huis ophaalden tegen de parallelweg langs de A59. De weg die dwars door de Karthuizerpolder langs het Huntingtonhuis gaat lopen. Binnen de politiek ligt mijn belangstelling bij veiligheid, duurzaamheid en vooral bij het sociale aspect. Mijn grote zorg geldt de ouderen in onze gemeente die vaak hulpbehoevend en eenzaam thuis wonen. Zonder zicht op een plaats in zorg- of een verpleeghuis vanwege de lange wachtlijsten.


MORGEN!

Mijn grootste wens is dat we als inwoners elkaar respecteren en niet verketteren. Samen met de mensen van Morgen! denk ik dat we een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan bestuurlijk Geertruidenberg. Met onze verschillende achtergronden en specialiteiten vormen we een hechte groep mensen waartussen ik me thuis voel. Sutra pravi razliku (Morgen maakt het verschil)


Mia Terzic
38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page