top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

Kleine welzijnsorganisaties: de kracht van kleinschaligheid

GEMEENTE GEERTRUIDENBERG - In de raadsvergadering van 24 februari kwam het subsidieprogramma t.b.v. de welzijnstender aan de orde. Het college heeft besloten de huidige subsidiecontracten met de afzonderlijke plaatselijke welzijnsorganisaties op te zeggen en met een subsidietender te komen tot een subsidie aan één overkoepelende welzijnsorganisatie. Morgen! riep middels een motie op om in het toekomstige welzijnswerk een rol te reserveren voor kleinschalige vrijwilligersinitiatieven en kleine welzijnsorganisaties.

WAAROM EEN TENDER?

De afgelopen jaren hebben de pogingen om in samenspraak met de welzijnsorganisaties te komen tot een betere samenwerking tussen deze organisaties niet het gewenste resultaat opgeleverd. Daarom koos het college ervoor om de huidige afzonderlijke contracten met de verschillende welzijnsorganisaties op te zeggen om zo de samenwerking te stimuleren.


GROTER NIET ALTIJD BETER

De verschillende kleine welzijnsorganisaties zijn niet in staat om deel te nemen aan de subsidietender. Immers ze kunnen ieder afzonderlijk geen aanbod doen voor het gehele welzijnswerk in de gemeente. Er is geen garantie dat kleinere, goed functionerende, welzijns- of vrijwilligersorganisaties straks onderdeel uitmaken van de welzijnsorganisaties die zich inschrijven op de subsidietender. De kleine organisaties die dicht bij de inwoners staan en daarmee belangrijk zijn voor het welzijnswerk dreigen hierdoor af te vallen.


KRACHT

De subsidietender zou er niet toe mogen leiden dat de kracht van de kleinschaligheid in het welzijnswerk verloren gaat. Daarom diende MORGEN! een motie in, die door de heel raad gesteund werd, om in de subsidietender extra voorwaarden op te nemen die borgen dat er in het toekomstige welzijnswerk ook een rol is weggelegd voor kleinschaligheid dichtbij de inwoner.


MORGEN!

De fractievoorzitter van Morgen!, Nelly Frölich, heeft zich met succes hard gemaakt voor deze motie. Het was voor Nelly haar laatste raadsvergadering. In een volgende periode keert ze niet terug. Wij zullen haar gaan missen en niet alleen haar specialisme op het gebied van zorg. Dank je wel Nelly voor al je werk voor ons als Morgen! en voor de inwoners van de gemeente Geertruidenberg. Het gaat je goed!

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page