top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

Kandidatenlijst: Roel de Bakker 'Kies voor nieuwe mensen in de politiek'

GEERTRUIDENBERG – Mijn naam is Roel de Bakker en de komende gemeenteraadsverkiezingen kunt u mij vinden op de derde plaats op de kandidatenlijst voor Morgen!

MIJN JONGE JAREN

Ik ben geboren in Geertruidenberg. Na de Biekorf en de LTS ben ik op mijn 18de als dienstplichtig zee milicien, oftewel matroos, bij de Koninklijke Marine gaan varen. Het avontuur dat ik al een tijd zocht. Boeiende jaren waaronder een uitzending naar de Golf. Operatie Enduring Freedom die nooit om vrijheid ging deed mij besluiten het leger te verlaten. Deze tijd heeft mij inzicht gegeven in andere culturen. Het heeft me laten zien dat alle mensen overal het zelfde willen: een veilig thuis, eten en drinken, scholing, een betere toekomst voor kinderen.


CURACAO

Aan het einde van mijn diensttijd werd ik op Curaçao gestationeerd. Na mijn diensttijd ben ik daar gebleven en heb daar 5 jaar gewoond. Daar werden mij de ogen geopend voor ons slavernijverleden en de gevolgen die nu nog steeds een stempel drukken op het leven hier en daar. Ook heb ik ondervonden wat het is om gediscrimineerd te worden. Wat het is om een buitenlander te zijn. Ik besefte dat ieder mens een wereldburger is. Werkend als duikinstructeur op Curaçao is mijn liefde voor de natuur ontstaan. Hoe mooi is het om te zien dat er onder water wel in symbiose geleefd kan worden. Natuurlijk heb ik ook de gevolgen van Coral bleaching, overbevissing en vervuiling gezien. Wat mij motiveerde om dit te beschermen.


NEDERLAND

Ik ben alweer 15 jaar terug in Nederland. Ik heb er hard voor moeten werken, maar ik heb nu een vast contract, een goede baan en ook een koopwoning. Ik besef dat ik geluk heb gehad. Er zijn veel mensen die dit niet hebben Ze zitten vast bij een uitzendbureau, hebben een 0- uren of flex contract. Zitten letterlijk in de kou, omdat ze de energie rekening niet kunnen betalen. Als gemeente kunnen we die mensen een steuntje in de rug geven door een goed eerlijk en sociaal beleid te voeren waar niet het recht van de sterkste geldt.


BURGERLID

Sinds 2,5 jaar ben ik burgerlid voor de partij Morgen! Dat heeft mij erg goed gedaan. Ik heb geleerd mijn frustraties over de zaken die niet goed gaan, zoals klimaatverandering, de energietransities en kinderarmoede goed te kunnen benoemen en te bevragen. Ik heb gevoeld dat ik verandering tot stand kan brengen met een goede motie of amendement.

Dit maakt mij een positiever mens! Daarom doe ik dit!


MORGEN!

Als laatste wil ik u oproepen om in actie te komen! Ga stemmen en zorg ervoor dat nieuwe mensen aan het roer komen, zodat we op een nieuwe frisse constructieve manier politiek in Geertruidenberg kunnen gaan bedrijven. Ik ben er klaar voor !


Roel de Bakker

Kandidaat #3 voor Morgen!


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page