top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

Kandidatenlijst: Peter Verschuren 'Trots op mijn durpke Raamsdonk'

RAAMSDONK - Graag stel ik me aan u voor; mijn naam is Peter Verschuren en ik sta met trots, voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen, op de 4e plek op de kandidatenlijst van Morgen!

KLIMAAT

Als broccoli- en aspergeteler gaan de boeren en het buitengebied mij aan het hart. Klimaatverandering is dan ook het onderwerp waar ik een sterke focus op heb. Door de toename van weersextremen hebben we steeds vaker dat de broccoli op ons land verzuipt, rot wordt of verdroogt. We zullen alle denkbare inzet moeten plegen om nog erger te voorkomen. Het is jammer dat boeren vaak alleen als veroorzaker van klimaatverandering worden gezien. Dit terwijl de boeren hard werken om de relatief geringe broeikasuitstoot (9%) omlaag te brengen en de energietransitie vorm te geven. Zo zien we meer zonnepanelen op stallen en schuren dan op de bedrijfspanden op Dombosch.


DOMBOSCH

Het zou mooi zijn als op de bedrijfspanden op Dombosch I en II niet alleen meer zonnepanelen geplaatst worden, maar dat er een brede inzet komt op verduurzaming en vergroening van het hele industrieterrein. Dan hebben we het dus niet alleen over planet maar ook over profit met minder doelloos leegstaande en verpauperde panden die criminaliteit aantrekken.


HET DURPKE RAAMSDONK

Ik gloei van trots als ik denk aan mijn mooie durpke Raamsdonk met zijn rijke verenigingsleven. Ik heb daar zelf als bestuurslid van KPJ Raamsdonk en het schuttersgilde Sint Bavo een bijdrage aan kunnen leveren en momenteel doe ik dat binnen het comité dodenherdenking. De kers op de taart in Den Haaykaant is wel het carnaval. Verenigingen zijn eigenlijk het sociale levensbloed van de gemeente en ik vind het dan ook zeer belangrijk dat we deze goed faciliteren en oog hebben voor de inzet die vaak door een beperkte groep vrijwilligers voor het plezier van velen wordt geleverd.


WAT DOE IK NOG MEER?

Verder zit ik nog in mijn nadagen als bestuurslid bij de Rotary Club Geertruidenberg waar ik nu penningmeester ben. In 2018 mocht ik als voorzitter van de Club 120 doofblinden verwelkomen op onze doofblindendag. Als hoogtepunt was er een landing van een Chinook helikopter op ons land bij de Lambertuskerk. Hartverwarmend hoeveel vrijwilligers en sponsoren we toen relatief snel bereid vonden om mee te helpen.

Ik ben ook actief in het Toeristisch Platform Geertruidenberg. Naast het bedenken van grote plannen voor het verder verbeteren van de toeristisch recreatieve mogelijkheden binnen de gemeente, ben ik nu de bekende wandelroutes die door de gemeente komen, aan het langslopen om te kijken of die beter kunnen.


MORGEN!

De samenwerking binnen Morgen! is bijzonder en ervaar ik als een zeer goed voorbeeld van de zoektocht naar verbinding die we eigenlijk in de hele gemeente nodig hebben.


Peter Verschuren

Kandidaat #4 voor Morgen!

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page