top of page

Kandidatenlijst: Miranda Schrijvershof

GEERTRUIDENBERG: In maart dit jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Voor Morgen! sta ik op nummer 7 (het geluksgetal) op de kandidatenlijst.


WIE

Mijn naam is Miranda Schrijvershof, geboren in Amsterdam, opgegroeid in Lelystad, waar ik na de basisschool en de middelbare school aan het werk ging in een plaatselijke supermarkt. Op de werkvloer ontmoette ik mijn partner en samen met hem ben ik, vanwege zijn werk, in 1998 naar Geertruidenberg verhuisd. We hebben 2 volwassen kinderen. De oudste werkt inmiddels en de tweede zit in het laatste jaar van haar beroepsopleiding.


ZWEMMEN

Als kind deed ik aan wedstrijdzwemmen. In mijn puberjaren voerde ik mijn eerste politieke actie in Lelystad voor behoud van het zwembad waar we altijd zwommen. We zamelden handtekeningen in en gingen de strijd aan met de wethouder die het zwembad verkwanselde. Natuurlijk ben ik hier in Geertruidenberg hartstikke blij met 2 zwembaden en ben voorstander voor de gratis kaartjes voor de basisschoolkinderen. Vanuit mijn eigen achtergrond kan ik zeggen dat er niks leukers bestaat dan zwemmen.


WERK

In Geertruidenberg heb ik jaren post gelopen. Een klus waar ik nu bij het folderen voor Morgen! veel plezier van heb. Momenteel werk ik in de thuiszorg als huishoudelijke hulp. Behalve mensen met poetsen te ondersteunen, ben ik ook de ogen en oren voor de WMO. Is de hulp die de klanten krijgen terecht en voldoende?


MANTELZORG

Sinds een paar jaar is mijn partner ernstig ziek en totaal hulpbehoevend. Na het overlijden van mijn moeder, woont mijn vader nog alleen in Lelystad. Nu hij ouder wordt, heeft hij ook extra zorg nodig. Als enig kind weet ik uit ervaring hoe zwaar mantelzorg is.


POLITIEK

Als het gaat om de zorg voor mensen die je lief zijn, kunnen overheidsregels eerder belemmerend dan ondersteunend overkomen. Ook het bestrijden van onrecht staat hoog in mijn vaandel. En duurzaamheid: ik denk dat wat je niet koopt, hoef je ook niet weg te gooien.


MORGEN!

Met mijn overtuiging en plannen heb ik een plekje gevonden bij Morgen! Een partij die bereid is om in actie te komen voor de mensen die hulp nodig hebben. Ik wil graag aan de slag voor het welzijn van deze gemeente. Er zijn voldoende politieke uitdagingen!


Miranda Schrijvershof

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page