top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

Kandidatenlijst: Minie van de Weerd

GEERTRUIDENBERG: in maart dit jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Voor Morgen! sta ik nummer 2 op de kandidatenlijst.

WIE

Mijn naam is Minie van de Weerd, geboren in Wadenoijen, opgegroeid in Ophemert. Beide plaatsen in de buurt van Tiel, waar ik naar de middelbare school ging. Mijn vrije tijd ging voornamelijk op aan bezigheden op de boerderij en in de seizoenen met fruit plukken. Dik 30 jaar heb ik gewerkt op de bank van Raiffeisen en daarna bij Vluchtelingenwerk in Tilburg. In de jaren 80 trouwde ik met Gert. We hebben een dochter die in Rotterdam in de pleegzorg werkt.


POLITIEK

Na wat omzwervingen, door Gert zijn werk verhuisden we nogal eens, kwamen we in 2004 in Geertruidenberg. Na onze verhuizing werd ik als GroenLinkser “opgepikt” door Lia Kuijsters van de plaatselijke GLpartij. Jaren in de schaduw van ons enig gemeenteraadslid Jan van Oort, een buitengewoon kritische maar zeer integere man waar ik veel van leerde. In 2010 stond ik op de lijst van GroenLinks en in 2011 zat ik samen met Kevin van Oort (geen familie van Jan) in de raad van onze gemeente. Tussentijds ging ik samen met Lia, mijn dochter en voormalig wethouder Cees Meulman naar de thuiswedstrijden van NAC.


SAMENWERKEN

Al gauw groeide het besef dat wij als kleine partij in de oppositie niet veel bereikte. Met een eeuwig gelijk stonden we klein, maar fijn altijd aan de zijlijn. We zochten naar samenwerking en vonden D66. Uit de verkiezingen van 2014 kwamen we met 4 zetels in de coalitie. Toch mislukte de droomsamenwerking. In 2018 opnieuw een poging gewaagd. Deze keer met de PvdA een nieuwe lokale partij opgericht onder de hoopvolle naam: Morgen! We kwamen met 3 zetels in de coalitie. Ook in deze samenwerking ging het niet alleen maar goed. Wat ik van samenwerkingen leerde, is dat niet ieder individu het groepsbelang op de eerste plaats heeft.


VERKIEZINGEN 2022

Morgen! heeft een nieuwe frisse ploeg op de been. Kevin van Oort, onze wethouder de afgelopen 2 periodes, gaat wat anders doen met zijn leven. Wij zijn met elkaar een club van vele kleuren geworden. Onze lijst getuigt daarvan. Met onverwoestbaar vertrouwen in het begrip samenwerking en de instelling dat wij het verschil kunnen maken. Dat kan maar op één manier: door ons op te stellen ten dienste van de mensen van Geertruidenberg. Het eigenbelang ondergeschikt maken aan wat we voor onze inwoners kunnen betekenen. Luisteren, voorop gaan en verantwoordelijkheid nemen ook bij minder populaire maatregelen.


MORGEN!

Voor mij is Morgen! een plek geworden waar ik met mijn idealen terecht kan. Waar ik het dichtst bij mijn beginselen kan werken. En de vreugde die deze groep met zich mee brengt. Zie ons verkiezingsprogramma. Hoe moeilijk het ook kan zijn: altijd dienstbaar aan ons democratisch bestuur en de mensen van onze gemeente. Vol vertrouwen naar de toekomst. Naar Morgen!


Minie van de Weerd

Kandidaat #2 voor Morgen!

81 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page