top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

Kandidatenlijst: Jan Slenders

RAAMSDONK - Graag stel ik me aan u voor; mijn naam is Jan Slenders en ik sta met trots op de 6e plek op de lijst van MORGEN! voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

DONGEMOND COLLEGE

Het grootste deel van mijn leven heb ik gewerkt als leraar en afdelingsleider havo en atheneum van het Dongemond college. Het was een voorrecht kinderen te zien opgroeien tot jongvolwassenen en daar een klein steentje aan bij te dragen. Met heel velen van hen heb ik nog steeds een band. Als docent geschiedenis en maatschappijleer heb ik proberen door te geven hoe belangrijk het openbaar bestuur is. De inwoners moeten zich kunnen herkennen in de besluiten die worden genomen. Wellicht nog belangrijker is het dat onze wereld fatsoenlijk wordt doorgegeven aan de volgende generaties, onze kinderen en kleinkinderen. Dat laatste heeft de laatste decennia erbarmelijk weinig aandacht gekregen.

In Morgen! vind ik bovengenoemde idealen terug.


WATERSCHAP

Vanaf 2005 ben ik lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Brabantse Delta. Daar zie ik hoe moeilijk het is de waterkwaliteit en waterveiligheid te blijven realiseren. Het is onvoorstelbaar wat er allemaal in het water van onze zuiveringen wordt aangetroffen (medicijnresten, honderden chemische stoffen zoals bestrijdingsmiddelen enzovoorts). De enorme hoosbuien van de laatste jaren – denk aan Limburg afgelopen zomer – komen weliswaar letterlijk uit de lucht vallen, maar in figuurlijke zin zien we hier de gevolgen van de klimaatverandering. Deze zaken worden niet vanzelf opgelost.


GEERTRUIDENBERG

Ook in Geertruidenberg is er veel werk aan de winkel. Onze gemeente is niet de “schoonste” van het land wat luchtverontreiniging betreft (Amercentrale, A27, A59). Ook zaken als de vergrijzing en de huisvesting van jongeren en ouderen moeten prominent op de agenda komen. Geertruidenberg moet voor jong en oud aantrekkelijk en betaalbaar zijn. Als docent geschiedenis en maatschappijleer beschouw ik de kern Geertruidenberg als een parel met een ongekend mooi verleden. Dat verleden moeten we blijven koesteren.


MORGEN!

Van 2010 tot 2018 heb ik in de gemeenteraad van Geertruidenberg gezeten. In het belang van ons allen wil ik mijn rijke ervaring in de politiek graag inzetten om in de toekomstige gemeenteraad goede en evenwichtige verhoudingen tot stand te brengen. Wij gaan doen wat we beloven.


Jan Slenders

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page