top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

INLEIDING

Mijn naam is Anke Voulon, 38 jaar en ik ben er trots op het verkiezingsprogramma van Morgen! aan u te mogen voorleggen. Ik woon ruim 36 jaar in Raamsdonksveer en ik ben werkzaam in het speciale basisonderwijs. Sinds 2014 maak ik deel uit van de gemeenteraad van Geertruidenberg. Ondanks alle mooie woorden zie ik dat er vanuit de raad nog te weinig gebeurt om de sociale samenhang in de gemeente te verstevigen en duurzaam om te gaan met de natuur. Dat zijn zo maar twee zaken die mij echt aan het hart gaan. Daarnaast is een fatsoenlijk bestuur voor mij van levensbelang om onze gemeenschap optimaal te kunnen dienen. Morgen! durft keuzes te maken en te kijken naar de lange termijn. Vandaar ook de titel van ons programma: Voor de toekomst van de gemeente Geertruidenberg. Dat is waar Morgen! voor staat.

Morgen!

Morgen! is een lokale progressieve partij in de gemeente Geertruidenberg. Wij zijn er voor iedereen en iedereen is welkom om met ons mee te werken. Wij bestaan inmiddels vier jaar en zijn begonnen als een samenwerking van de PvdA en GroenLinks. Inmiddels is onze lokale partij uitgegroeid tot een partij van inwoners met verschillende politieke achtergronden.

Morgen! is een partij die verbinding zoekt met inwoners en verenigingen door naar buiten te gaan. Dit levert voor ons als politieke partij altijd veel informatie en inzichten op. Op deze manier krijgen de papieren raadsvoorstellen meer achtergrond, waardoor we politieke keuzes beter af kunnen wegen. Onze kandidaten staan allen midden in de samenleving, ieder met hun eigen achtergrond en expertise.


Waar staan wij voor?

De wereld is onrustig door de coronapandemie en de klimaatcrisis; de woningnood en de kansenongelijkheid nemen toe. Dit heeft ook effect op de inwoners van onze gemeente. In tijden van onzekerheid vinden wij het als lokale partij belangrijk om leiderschap te tonen door verbinding te zoeken met inwoners en om keuzes te durven maken in het belang van de toekomst van onze gemeente.


Wij willen op gemeentelijk niveau uitvoering geven aan de gevolgen van de klimaatsverandering, onder meer door vijfduizend bomen te planten. Wij stimuleren duurzaamheid en het zuinig omgaan met de aarde, onder meer door woningen te verduurzamen. Wij zijn voor de ontwikkeling en een goed beheer van de natuur. Ook streven wij een betere verdeling van welvaart en geluk na, dit omdat we ons mede verantwoordelijk voelen voor de toekomst van de komende generaties, kinderen, kleinkinderen en medemensen.


Wie is er tegen een meer rechtvaardige verdeling van kennis, macht en inkomen? Het is nodig dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen en zo een harmonieuze, lokale samenleving tot stand brengen. Het is van groot belang dat de gemeente keuzes maakt die de lasten tot een minimum beperkt, maar die ook gezonde gemeentelijke financiën nastreeft.


Ons uitgebreide programma treft u hierna aan. Wij hopen dat u zich er in herkent en ons in de realisatie ervan wilt steunen door op Morgen! te stemmen!


Hartelijke groeten,

Anke Voulon Lijsttrekker Morgen!

148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page