top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

HET RAAMSDONKSVEER VAN MORGEN!

Raamsdonksveer, het voorzieningencentrum van onze gemeente. Actief beleid is nodig om het centrum te versterken. Morgen! staat voor een krachtig, compact en gezellig centrum voor alle inwoners uit onze gemeente. We zetten daarom in op vergroening en concentratie van winkels en horeca. Bijzondere plekken, zoals het Plassengebied, benutten we meer op het gebied van recreatie en natuur.

Programmapunten

● We vergroenen ons centrum: van grijs naar groen op het Heereplein.

● Met de ontwikkeling van de Oude Haven verbinden we de centra van Raamsdonksveer en Geertruidenberg.

● Tegelijkertijd met de herontwikkeling van de oude Hoge Veer locatie wordt het busstation in Raamsdonksveer opgeknapt tot OV punt in een groene oase.

● De gemeentetuin en park achter het gemeentehuis worden in ere hersteld en ingericht als openbare boomgaard waar inwoners fruit kunnen plukken.

● De OLV-Hemelvaartkerk in Raamsdonksveer moet als gebouw behouden blijven en daarom staan we open voor in principe alle passende functies voor herbestemming.

● De verkeersveiligheid op de Oosterhoutseweg moet worden verbeterd, zodat kinderen van ondermeer de scouting veilig bij hun vereniging kunnen komen.

● Bij de bouw van de nieuwe scholen aan de Parklaan moet gelijktijdig worden gekeken naar de verkeersveiligheid.

● We creëren een strandje, paviljoen en zwemgelegenheid bij het plassengebied in Raamsdonksveer en we ondersteunen de hotelontwikkeling in de watertoren. Inkomsten uit deze projecten worden besteed aan natuurontwikkeling in de rest van het plassengebied.

● De Landonk is geen woningbouwlocatie, maar richten we in als park als groene entree van de kern Raamsdonksveer en als afscherming van de westtangent en de nieuwe verbindingsweg naar Oosterhout.

● Zwembad De Ganzewiel is opgeknapt en wordt daarmee behouden. We stimuleren extra activiteiten.

● De realisatie van een ontmoetingspunt in Raamsdonksveer-zuid is dringend en moet er zo snel mogelijk zijn.

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page