top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

HET RAAMSDONK VAN MORGEN!

Raamsdonk is een mooi landelijk dorp. Morgen! staat voor de kwaliteiten van het dorp Raamsdonk en we doen hier geen afbreuk aan. De komende jaren staan vooral in het teken hoe we deze kwaliteiten kunnen verbeteren en benutten. Wij houden het buitengebied van Raamsdonk open om zo ons waardevolle landschap en de karakteristieken van Raamsdonk, zoals de lintbebouwing, te beschermen. Het kerkplein met het prachtige Adrianusgebouw (OMC) is het hart van het dorp, nu en in de toekomst.

Programmapunten

● Het Ontmoetingscentrum wordt verder versterkt als hart van het dorp voor ontmoeting, verenigingen en horeca.

● In Raamsdonk herontwikkelen we het Agnesgebouw en de huidige gymzaal van de Hoge Waai (als de nieuwe gymzaal is gerealiseerd) tot woningbouw, waarbij de opbrengsten uit deze herontwikkelingen ten goede komen aan het voortbestaan van het OMC als verenigings- en ontmoetingsgebouw voor Raamsdonk.

● Het kerkplein en park in Raamsdonk wordt samen met inwoners en bedrijven uit Raamsdonk opgeknapt, zodat het plein nóg meer gaat dienen als centraal ontmoetingspunt in Raamsdonk.

● We zoeken in Raamsdonk naar een locatie om een pluktuin te realiseren.

● De gebiedsvisie Kerklaan wordt verder uitgevoerd, waaronder het verbeteren van het straatbeeld en het aanleggen van ommetjes voor een mooie wandeling.

● Er wordt vaartgemaakt met de uitvoering van het bestrijden van sluipverkeer in Raamsdonk, zeker nu de werkzaamheden aan de A27 en Hooipolder voor de deur staan.

● We zoeken naar kleinschalige woningbouwlocaties binnen het dorp ten behoeve van de leefbaarheid en het behoud van de gemeenschap. Jong en oud moet een plek kunnen vinden om in hun eigen dorpsgemeenschap te kunnen blijven wonen. We behouden daarbij het open buitengebied.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page