top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

Anke Voulon: Gratis zwembadkaartje voor basisschoolkinderen

Bijgewerkt op: 19 jan. 2022

GEMEENTE GEERTRUIDENBERG - Deze maand staat de begroting van de zwembaden weer op de agenda van de gemeenteraad. Door de coronamaatregelen en de daarmee samenhangende latere en beperkte openstelling van de zwembaden is er over 2020 een (extra) tekort ontstaan. Ook zijn er in dat jaar geen abonnementen verkocht. Er kon nauwelijks gezwommen worden en dan ook nog op afspraak. Verre van een ideale toestand. En juist de coronacrisis laat zien hoe belangrijk het is voor de jeugd om te bewegen en actief te kunnen zijn. Wij gaan daarom opnieuw voor gratis abonnementen voor de basisschooljeugd.

BEGROTING 2022

In de begroting ziet de gemeente risico’s m.b.t. de inkomsten van de baden. Immers er is geen enkele garantie hoe het zal lopen met de corona en het weer. Voor beide baden geldt dat bij koud en/of regenachtig weer óf bij nauwelijks bezoekers besloten kan worden dat het bad eerder gesloten wordt. Daar staat tegenover dat bij mooi weer de zwembaden langer open kunnen blijven. Bij goede weersverwachtingen zal een seizoensverlenging in september overwogen worden.


KINDEREN MOETEN BEWEGEN

Beweging zorgt voor een betere ontwikkeling van coördinatie en motoriek bij kinderen. Zo wordt een kind bijvoorbeeld handiger en leniger. Van veel bewegen wordt een kind fitter: uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, techniek & coördinatie verbeteren. In het zwembad kunnen kinderen naar hartenlust bewegen en ook niet onbelangrijk met elkaar buiten spelen. Te lang hebben onze kinderen de afgelopen jaren in de coronastand binnen gezeten. En niet alleen onze kinderen!


KOSTEN

Voor veel ouders wordt het moeilijk om dit jaar de financiën op orde te houden. De energielasten rijzen de pan uit en hoe zeker kun je zijn van je baan? Elke maand worden de lasten hoger, het inkomen stijgt niet navenant en dus daalt de koopkracht. Zwemmen kan dan wel eens één van de bezuinigingen gaan worden in de gezinnen. Vooral als je weet dat een kinderkaartje straks € 4,80 gaat kosten en een jeugdabonnement € 47,70. Zo word je als kind, het kind van de rekening.

MORGEN!

Morgen! wil de zwembadkaartjes -ondanks de druk die dat extra gaat leggen op de gemeentelijke begroting- aan de kinderen op de basisschool gratis gaan verstrekken. Al jaren pleitten we voor deze maatregel. Maar nu, dit jaar, met meer klem. Wij zelf, maar zeker onze kinderen moet kunnen ontspannen. Kunnen spelen, ravotten, zwemmen. Al veel te lang leven ze met de handrem erop. Laten we maar eens preventief te werk gaan en uit de door de gemeente te ontvangen coronagelden wat halen voor de gratis zwembadkaartjes.


Namens de fractie van Morgen!

Anke Voulon

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page