top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

Anke Voulon: Gelukt! Gratis zwembadkaartjes voor alle basisschoolkinderen!

GEMEENTE GEERTRUIDENBERG - In de raadsvergadering van afgelopen donderdag 27 januari werd het voorstel van Morgen! horende bij de begroting 2022 van NV Sportfondsen aangenomen. Hoera! Eindelijk! In het amendement werd besloten dat alle basisschoolkinderen voor het seizoen 2022 gratis naar de zwembaden mogen en de jeugd vanaf 13 t/m 17 jaar een abonnement van 20 euro kan aanschaffen.

VOORS EN TEGENS

In de raadsvergadering ging het er stevig aan toe. Het amendement werd gesteund door Keerpunt 74 en de SVP en de lijsten De Groot, Smit en Langermans. De andere partijen (Lokaal +, CDA en VVD) vinden het vooral teveel kosten. Of hadden andere oneigenlijke argumenten om tegen te zijn. De indruk ontstond dat deze partijen eigenlijk tegen de zwembaden zijn. Kinderen moeten maar een andere sport gaan beoefenen of flink betalen voor de zwembaden. De zwembaden kosten de gemeente (veel) geld, maar het is een voorziening waar we met een meerderheid in de raad achterstaan. Een voorziening die altijd geld kost of er nou veel of weinig gebruik van gemaakt wordt. Dan kunnen we er maar beter voor proberen te zorgen dát er veel gebruik van wordt gemaakt.


KOSTEN VOOR GEZINNEN

Door verschillende oorzaken staan de uitgaven van gezinnen onder druk. Natuurlijk kan de inwoner met een inkomen op sociaal minimum met zijn hele administratie naar de gemeente om daar ondersteuning te vragen voor een zwembadabonnement voor zijn/haar kind(eren). Weer de hand ophouden. De vraag is of dat gebeurt. Wij denken zomaar dat er dan maar niet gezwommen wordt.


ZWEMMEN IS MEER

Natuurlijk is bewegen goed voor ons allemaal en dus ook voor onze kinderen. En ja onze nazaten zitten vaak vergroeid met een apparaatje op de bank digitaal spelletjes te spelen. Het enige dat ze daarbij bewegen zijn hun duimen. Wat heerlijk zal dit aanstaande zomer zijn om als ouder te kunnen zeggen: “Weg met dat ding; op naar het zwembad!” Behalve voor de sportieve actie ontmoeten kinderen en de oudere jeugd elkaar bij het water. Een sociaal gebeuren waarbij ze elkaar in het zonnetje in een ontspannen situatie treffen. Een mogelijkheid voor alle kinderen en hun ouders.


GELIJKE KANSEN

Wij van Morgen! vinden dat de kansen voor alle kinderen gelijk moeten zijn. In de praktijk is dat niet zo. Dat wil niet zeggen dat we er niet naar moeten streven. Om te beginnen met gratis toegang tot onze zwembaden voor alle kinderen. Dat betekent ook voor kinderen die buiten onze gemeente naar het speciaal onderwijs gaan.


MORGEN!

Al verschillende jaren zijn wij bezig met de gratis zwembadkaartjes voor de jeugd. En het is ons dit jaar (met behulp van andere partijen) eindelijk gelukt Eigenlijk zou in onze gemeente zwemmen voor onze kinderen standaard gratis moeten zijn. Zwemmen is goed voor lijf en leden. Ook voor de contacten buiten de schooluren is het zwembad een ideale locatie. Na de corona hebben we allemaal, met onze kinderen voorop, wel een opkikkertje verdiend.


Anke Voulon

Lijsttrekker Morgen!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page