top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

Anke Voulon: Een stem op de toekomst, juist in deze tijd

GEMEENTE GEERTRUIDENBERG - Volgende week maken we in de stemlokalen onze keuzes kenbaar. Vol overtuiging kleuren we het vakje voor onze favoriet rood. We maken gebruik van ons democratisch recht. We leven in een land waar burgers zelf bepalen hoe het land, dus ook de gemeente, moet worden bestuurd, en door wie. Dat is iets om blij van te worden!

OORLOG

Echter als we de televisie aanzetten kijken we met ontzetting hoe de mensen in Oekraïne worden belaagd door hun buurman. Respect voor het land en zijn bestuur is ver te zoeken. De bommen vliegen de mensen om de oren. Om ons heen wonen niet zoveel mensen meer die zelf weten hoe het is om in een oorlog te zijn. De tweede wereldoorlog is 77 jaar geleden afgelopen. Nog een enkele -vaak zeer oude- getuige leeft nog en zou ons erover kunnen vertellen.


VLUCHTEN

Als het te gevaarlijk wordt op de plek waar je woont ga of moet je daar weg. Voor zover ik mensen erover heb horen vertellen (superoude mensen die WOII nog mee hebben gemaakt) brengt een vlucht nogal wat teweeg. Je huisdeur (als die er nog inzit) achter je dicht trekken en vertrekken. Alles, op een tasje kleren na, achterlatend. Niet weten hoe het verder zal gaan en wat je, als je al terug kunt later, aan zult treffen. Ik stelde zo’n oudere man eens de vraag wat de politiek in zulke situaties nou voor hen deed in die barre tijd. Hij keek me een tijdje wat bevreemd aan en antwoordde: “Hun best, denk ik”.


WAAROM STEMMEN

Met de televisiebeelden op je netvlies kun je je afvragen waarom je dan toch zou willen gaan stemmen. Het is de enige manier om enige invloed uit te oefenen op het gemeentebestuur. Wie gaan er deel uitmaken van de gemeenteraad en waar staat die partij voor? Het is fijn te weten dat, hoe beperkt ook, je stem telt. Als je niet gaat stemmen heb je in ieder geval geen enkele invloed. En moet je je mond houden als er iets gebeurt dat niet naar je zin is. De gekozen gemeenteraad gaat de komende jaren uw belangen vertegenwoordigen. Dus maar gewoon gaan stemmen.


MORGEN!

Met een stem op Morgen! doet u precies wat u zegt. Stemmen op morgen, op de toekomst.

Mag ik op uw steun rekenen? Anke Voulon Lijsttrekker Morgen!

55 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page