top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

Anke Voulon: Mooi wonen in het Theresiakwartier mét ontmoetingsplek

RAAMSDONKSVEER – Deze week stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan voor het Theresiakwartier vast. Op het terrein waar eerst Prisma zat, komen nieuwe woningen. Een prachtige plek tegen het centrum van Raamsdonksveer aan. In de plannen zit ook een ontmoetingspunt en de dierenweide blijft behouden.

PRISMA

Verdwijnt Prisma dan? Dat is niet het geval! Prisma is onlangs gestart met de bouw van hun nieuwe kindcentrum en 32 zorgwoningen in het Theresiakwartier. Prisma zal zorg blijven bieden aan meervoudig gehandicapte kinderen en jongvolwassenen. In een nieuwe mooie en moderne omgeving.


WONINGEN

In het Theresiakwartier komen naast de woningen van Prisma nog 27 appartementen, 29 studio’s en 16 rijwoningen. Een mooie mix voor de verschillende doelgroepen die een woning zoeken. Bijvoorbeeld voor starters en senioren. Onlangs werden ook de eerste ontwerpen gepresenteerd. In het nieuwe Theresiakwartier komt veel groen. Met mooie architectuur wordt recht gedaan aan de historie van het gebied. Nog niet zo heel lang geleden stond hier het St. Theresiaziekenhuis. Wie is daar niet geboren of behandeld? Op www.wonenintheresiakwartier.nl kun je je al als geïnteresseerde aanmelden.


DIERENWEIDE EN ONTMOETINGSPLEK

In de discussieraad heeft Morgen! gevraagd of het dierenparkje behouden blijft en of er mogelijk een ontmoetingspunt op die locatie kan komen. Wij zijn blij dat de dierenweide ook in de nieuwbouw een plek heeft gekregen. En er komt een ontmoetingspunt voor de wijk waarbij wordt onderzocht of de bewoners van Prisma hier een rol in kunnen vervullen. Hiermee krijgen we op deze plaats een echte inclusieve samenleving!


MORGEN!

Morgen! is heel tevreden met de ontwikkelingen op dit terrein. Voor de invulling van de woningopgave hebben we geen buitengebied hoeven op te offeren, maar hebben we mooi in kunnen breiden in het centrum van Raamsdonksveer. Voor verschillende doelgroepen een eigen huis en een plek onder de zon.


Anke Voulon

Lijsttrekker Morgen!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page