top of page
  • Foto van schrijverMorgen!

Afscheid van Nelly Frölich

GEMEENTE GEERTRUIDENBERG - Op 29 maart 2022 hebben we binnen de raad afscheid genomen van een aantal raadsleden. Mensen die de afgelopen jaren voor hun partij de belangen van de inwoners van Geertruidenberg behartigden en nu niet terugkeren voor een nieuwe periode. Bij Morgen! is het onze fractievoorzitter van de afgelopen jaren: Nelly Frölich.

GESCHIEDENIS

Nelly werd in haar jonge jaren lid van de landelijke Partij van de Arbeid. In de jaren 70 van de vorige eeuw is ze gestart bij de Rooie Vrouwen, waar ze enige tijd in het bestuur zat. Het was vooral een feministisch getinte groepering, die streed voor gelijke rechten en gelijke beloning, evenals voor de herverdeling van arbeid en macht. De groep kwam in 1976 nadrukkelijk in het nieuws door een bezetting van de abortuskliniek Bloemenhove in Heemstede, die toenmalig minister van Justitie Van Agt wilde sluiten.


GEERTRUIDENBERG

In de jaren 90 kwam Nelly in Geertruidenberg wonen. Ze werd door Willemien Niessen van de lokale PvdA benaderd. Na verloop van tijd belandde Nelly in het bestuur. In de periode 2006-2010 zat ze in de raad voor de PvdA samen met drie anderen en Antoon van den Enden was hun wethouder. Nelly maakte zich hard voor de WMO, een nieuwe wet die in 2007 een eind maakte aan de toenmalige Welzijnswet. Sociale zaken en zorg waren Nelly’s terrein.


MORGEN!

In die tijd al groeide bij Nelly het besef dat er een krachtige links georiënteerde partij zou moeten komen. Na herhaalde toenaderingspogingen is het haar gelukt om aan de wieg te staan van Morgen!. Ze kwam in de raad als opvolger van Jeroen Gerards, die naar Oosterhout verhuisde. De afgelopen twee jaar was zij een gedreven fractievoorzitter bij Morgen! Ze verzette bergen werk en zag daarnaast nog tijd om voor de fractie en het bestuur regelmatig heerlijke lunches te bereiden.


WIJZE UIL

Een jonger lid in de partij zei, dat ze Nelly zag als een bedachtzame, wijze uil. Toepasselijk. Ze is van de partij van Joop den Uyl. Wij zijn Nelly veel dank verschuldigd en zijn blij dat ze op de achtergrond nog voor ons beschikbaar wil zijn. De fractie van Morgen!

Anke Voulon, Minie van de Weerd, Peter Verschuren


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page