• Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
Recente berichten
Archief

DEEL 8 - 21 februari 2017: Van juridisch traject naar een nieuwe Jumbo


JE ZOU ER MAAR WONEN

Stel je voor. Je hebt net een nieuwe woning gekocht in Heereland in Raamsdonksveer en je kijkt uit op de oude locatie van de Praxis. Je kocht het huis in de wetenschap dat de rest van het gebied er ongeveer hetzelfde uit zou komen te zien als het net nieuwe Heereland. Een jaar gaat voorbij: nog geen verandering. En ook de vele jaren die volgen hebben nog niet geleid tot een ander uitzicht. WSG en Hoge Dennen (eigenaar pand van Jumbo) zitten in een impasse. Geen beweging, maar alleen zicht op juridische confrontaties. Hoe kan dit doorbroken worden?

OVERLEG EN NOG EENS OVERLEG

Vaak stuurt de politiek aan op de harde weg: wij laten ons niet kennen en zetten zware instrumenten in om iets voor elkaar te krijgen. Ik voel me daar niet echt thuis bij. Ik ben er van overtuigd dat je op een redelijke manier met elkaar tot een oplossing moet kunnen komen. Die instrumenten lopen niet weg, die kun je ook later nog inzetten. Dat was ook de inzet in de overleggen over Heereland. Iedereen moet water bij de wijn doen om tot het beste resultaat te komen. Zodra de één de hardere kant kiest, doet dat de ander ook en wordt het risico op geen succes steeds groter.

AFBOUW WIJK EN NIEUWE JUMBO

Eerder maakte de gemeente al de keuze dat de Jumbo op de huidige plek kon blijven en daar nieuwbouw mocht plegen. Op 21 februari 2017 werd eindelijk een akkoord bereikt met WSG, Hoge Dennen en Jumbo om de wijk Heereland af te kunnen bouwen. Dat betekent dat de Jumbo een stukje naar rechts opschuift en daaromheen woningbouw en het parkeerterrein wordt gerealiseerd. Op korte termijn wordt gestart met sloop van het gedeelte waar Leenbakker in heeft gezeten en worden ook de bedrijfspanden achter de Jumbo weggehaald. Zo kan er al snel worden gestart met de bouw van de nieuwe Jumbo. Gelijktijdig wordt een start gemaakt met het bestemmingsplan van de eerste fase woningen op de oude locatie van Praxis.

Kevin van Oort

Wethouder in Geertruidenberg