Morgen!

MORGEN! is een lokale progressieve partij opgericht door de leden van GroenLinks en PvdA in de gemeente Geertruidenberg. MORGEN! staat voor vooruitstrevende, solidaire, duurzame en positieve politiek. Doordat MORGEN! een lokale progressieve partij is het lidmaatschap van GroenLinks of PvdA niet vereist. Iedereen die zich herkent in de waarden van MORGEN! is dan ook welkom!

Doe mee!

Onze partij en fractie kunnen altijd ondersteuning gebruiken! Bijvoorbeeld hulp bij het campagnevoeren of actief meedenken met de raadsfractie in de zogenaamde steunfractie. Neem contact met ons op en laat weten wat je graag wil bijdragen!

Raadswerk

Onze gemeenteraadsleden werken iedere week weer aan een beter beleid in onze gemeente. Zij leveren hun bijdragen in de raadsvergaderingen. Ze doen dit niet alleen. Actieve leden voeden de raadsleden met hun visie en schuiven regelmatig aan in de steunfractie. In de gemeenteraad behandelt de raad uiteenlopende onderwerpen en bepaalt het beleid van onze gemeente. Iedere maand komt de gemeenteraad bij elkaar om met elkaar te discussiëren in de Discussieraad. In deze vergadering worden meningen gewisseld en vragen gesteld aan de verantwoordelijk wethouder. Later in de maand, tijdens de Besluitvormende Raad, worden besluiten genomen. De gemeenteraad kan zich ook laten informeren door verenigingen, inwoners en bedrijven. De raad gebruikt daarvoor het Ronde Tafel Gesprek wat ook iedere maand plaatsvindt. 

De kalender en agenda van de raadsvergaderingen zijn te vinden op de website van de gemeente.